Hotel Stallbacken
Anna Pryts niminen leski Korppoon kartanosta rakennutti vuonna 1760 Grännäs Gårdin päärakennuksen. Hän oli jäännyt leskeksi ja tarvitsi siten uuden kodin. Vuonna 1771 Nauvolainen Mikael Hindriksson osti yhdessä isänsä Hindrik Perssonin Grännäs Gårdin. Mikael otti sitten myöhemmin Granqvist sukunimekseen. Tila on sen jälkeen periytynyt isältä pojalle tähään päivään asti. Nykyinen omistaja Mikael on kahdeksas sujupolvi Granqvist, joka hoitaa perhetilaa.

1809 asti Grännäsillä oli Rustoholli nimeltään "Grännäs Rustholl".

1800-luvun ensimmäisellä puoliskolla perustettiin varustamo, Grännäs varf. Varustamo rakennutti 1800-luvulla sitten 2 Kuunaria ja yksi Priki.

1886 rakennettiin isompi navetta pihaalueen harmaakivestä. Tämä rakennus päätettiin vuonna 2007, 40 vuoden toimintakatkoksen jälkeen, uudistaa Hotelli ja Ravintola Stallbackeniksi.

1945 tilan vanha viljamakasiini siirrettiin ja muutettiin pehtorin asunnoksi. Tämä on nyt, vuodesta 1997 lähtien, toiminut Grännäs Bed & Breakfastina. Tervetuloa Grännäsiin kuulemaan 8. sukupolven isännältä lisää mielenkiintoisia isältä-pojalle tarinoita sekä tutustumaan tilan vanhoihin rakennuksiin. Monet rakennukset ovat 1700-luvulta. Stallbackenissa on myös avattu valokuvanäyttely, joka kertoo Grännäs Gårdin menneistä ajoista.

bild 1bild2